Бюлетень

drempels bij toeleiding naar sport

Sportpret

Опис Sportpret organiseert gratis activiteiten voor kinderen tussen 3 en 12 jaar die opgroeien in armoede.

Sportpret organiseert een panelgesprek waarbij we jongeren (en bij uitbreiding iedereen die interesse heeft) willen bewust maken rond digitale drempels die gezinnen met kinderen in armoede ervaren. Digitale vaardigheden zijn in de huidige maatschappij noodzakelijk om volledig te kunnen participeren. Denk hierbij aan het opzoeken van het beschikbaar aanbod, online inschrijven, online betalen,..

We focussen op onze eigen jonge vrijwilligers die deze kinderen bij Sportpret begeleiden, maar ook andere (jonge) begeleiders van andere sportclubs, jeugdbewegingen,.. nodigen we uit om deel te nemen aan deze interessante avond.

Enerzijds gaat de avond over bewustmaking van welke digitale drempels gezinnen in armoede ervaren, anderzijds zal er ook uitgebreid stilgestaan worden bij mogelijke oplossingen om deze drempels weg te werken. Hoe kunnen onze eigen vrijwilligers of andere begeleiders in sportclubs en jeugdverenigingen helpen kinderen in armoede digitaal vaardiger te maken? Wat is er juist nodig en hoe kunnen we dit als maatschappij aanpakken?

Het is een open avond waar interactie centraal staat. Iedereen mag vragen stellen of oplossingen voordragen. Door het uitnodigen van enkele praktijkexperts rond inclusie die in het panel zullen zetelen, kan er een kwaliteitsvol debat ontstaan.

Sportclubs en jeugdverenigingen die interesse hebben, kunnen vervolgens ook nog een individueel traject volgen bij Sportpret rond drempels om hiermee effectief aan de slag te gaan bij hen in de vereniging. Zo streven we een duurzame verandering na.



Локація

Вікова група 8 - 24

Складність

Тип Офлайн-подія

Дата 14.10.2024    19:00 - 23:00

Адреса Helmstraat 93
2140 Antwerpen

Максимальна кількість учасників 100 Бажаєте взяти участь? Будь ласка, зв’яжіться із контактною особою у вашій країні.

Участь безкоштовна


Контакт Sportpret Вебсайт: https://vzwsportpret.be/
Електронна адреса відповідальної особи: info@vzwsportpret.be

Поширити через соціальні мережі