Newsletter

Robotika z Vectorjem, glasovno programiranje za zmanjšanje neenakosti

Humanitarno društvo ADRA Slovenija

Popis Dogodek bo izveden v partnerstvu s knjižnico dr. Toneta Pretnarja in OŠ Bistrica pri Tržiču, kjer bodo osnovnošolci od 7.-9. razreda virtualno preko ZOOM platforme s predavateljem spoznavali uporabo robotike v vsakdanjem življenju. Delavnica bo v skladu z osnovnošolskim izbirnim predmetom Robotika v tehniki pod okvirom drugega projektnega dneva z naslovom 'Digitalno=realno=normalno.'

Pojasnili bomo osnovne pojme v robotiki, zakaj je pomembna za različne osebe in si pogledali nekaj praktičnih primerov uporabe v vsakodnevnem življenju.

Na primeru robota Vectorja si bomo pogledali, kaj vse zmore, kako ga lahko uporabimo za zabavo in kako si lahko z njim olajšamo nekatera vsakodnevna opravila, še posebej kako lahko Vektor in podobni roboti pomagajo osebam s posebnimi potrebami pri vsakdanjih opravilih in še posebaj pri izobraževanju.

V okviru cilja trajnostnega razvoja (CTR)10 -Zmanjšane neenakosti in CTR4 - Kvalitetna izobrazba bomo razmišljali o glasovnem programiranju in uporabnosti le-tega v življenju oseb s posebnimi potrebami.

Udeleženci bodo Vectorja poskusili sami programirati z glasovnimi ukazi, prepoznavo govora in obraza in uporabo mobilne aplikacije.


Veková skupina 12 - 15

Náročnosť

Typ Online podujatie

Dátum 13.10.2020    08:00 - 10:00

Max. počet účastníkov 30 Podujatie je plne rezervované.
Súťaž Meet and Code Award Diverzita (Diversity)

Kontakt Humanitarno društvo ADRA Slovenija Webová stránka: https://adra.si/2020/09/22/delavnice-oktober/
E-mailová adresa kontaktnej osoby: katja.kotnik@adra.si

Zdieľať v sociálnych sieťach