Newsletter

Dekleta ne izdelujejo le piškotov

ZAVOD NEFIKS

Popis Na online dogodku bomo udeleženke naučili osnov modeliranja in programskega razmišljanja. Dekleta želimo spodbuditi k razmišljanju izven okvirjev in jih naučiti, kako lahko v programskem jeziku oblikujejo lasten idelek za 3D tisk. Udeleženkam delavnice bomo naknadno njihove izdelke (modelčki za peko piškotov) s 3D tiskalnikom natisnili in jim jih naknadno poslali po pošti.
Cilji dogodka: Glavni cilj dogodka je spodbuditi zanimanje žensk za tehnologijo in z njo povezanimi poklici, ter jim razširiti zaposlitvene možnosti. Hkrati želimo poudariti pomembnost razvoja digitalnih veščin, ki jih v današnjem hitro razvijajočem svetu potrebujejo na praktično vseh zaposlitvenih področjih.
Delavnica je namenjena študentkam do 24. leta, katerim želimo v sproščenem vzdušju prikazati zabavnost, enostavnost in uporabnost kodiranja ter smiselnost poznavanja osnov programiranja, ki lahko koristijo pri modeliranju in 3D tisku. Z izbiro naslova "Dekleta ne izdelujejo le piškotov" želimo dekleta spodbuditi k zanimanju za programiranje in kodiranje ter jih navdušiti za razmišljanje izven okvirjen.


Veková skupina 16 - 24

Náročnosť

Typ Online podujatie

Dátum 12.10.2020    18:00 - 20:00

Max. počet účastníkov 24 Podujatie je plne rezervované.
Súťaž Meet and Code Award Dievčatá v IT (Girls do IT!)

Kontakt ZAVOD NEFIKS Webová stránka: www.nefiks.si
E-mailová adresa kontaktnej osoby: nefiks@nefiks.si

Zdieľať v sociálnych sieťach