Nyhetsbrev

Programiranje in osnove uporabe mikrokrmilnika Arduino za zmanjšanje neenakosti

Humanitarno društvo ADRA Slovenija

Beskrivning Dogodek bo izveden v partnerstvu s knjižnico dr. Toneta Pretnarja in OŠ Bistrica pri Tržiču, kjer bodo osnovnošolci od 7.-9. razreda virtualno preko ZOOM platforme s predavateljem spoznavali uporabo mikrokrmilnikov v vsakdanjem življenju. Delavnica bo izvedena pod okvirom drugega projektnega dneva z naslovom 'Digitalno=realno=normalno.' znotraj aktivnosti društva ADRA v programu Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki.

Udeleženci bodo spoznali različne vrste mikrokrmilnikov Arduino, uporabo razvojnega orodja za programiranje le teh, upravljanje različnih elektronskih komponent kot so LED svetila, servo motorji, releji, itd, Na praktičnih primerih bomo spoznavali, kaj z mikrokrmilniki upravljamo in kako programiramo delovanje luči, motorjev, naprav, ustvarjamo zvočne signale, itd.

V okviru cilja trajnostnega razvoja 10 – Zmanjšanje neenakosti bomo spoznali različne uporabne pripomočke narejene na podlagi mikrokrmilnikov za pomoč osebam s posebnimi potrebami, kot npr. pametna palica za slepe, naglavna miška, ipd. Udeleženci bodo sami poskušali najti zanimive rešitve in ideje za olajšanje življenja in predvsem izobraževanja za osebe s posebnimi potrebami.


Åldersgrupp 12 - 15

Svårhetsgrad

Typ Onlineevenemang

Datum 13.10.2020    10:30 - 12:30

Max. Participants 30 Evenemang fullt bokat.


Kontakt Humanitarno društvo ADRA Slovenija Hemsida: https://adra.si/2020/09/22/delavnice-oktober/
Kontaktpersonens e-postadress: katja.kotnik@adra.si

Dela på sociala medier