Nyhetsbrev

Kripto101 / za mlade

Društvo Rampa

Beskrivning Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo.

Cilj dogodka je, da se udeleženci_ke spoznajo z osnovami kodiranja in kriptografije, hkrati pa tudi z zgodovino področja. Tako jim bo mentorica, sicer programerka in inženirka, predstavila prvo programerko na svetu Ado Lovelace in zgodovino programiranja, na začetku katere so bile predvsem ženske. Namen je, da bi za nadaljnje programiranje navdušili vse otroke, da bi ti torej spoznali, da so dobri programerji tako ženske kot moški. Metode, ki bodo ob tem uporabljene, so: metoda razlage, hands-on, diy (naredi sam), dito (naredimo skupaj), diskusija.

Ciljna skupina so otroci, stari med 11 in 15 let, ki jih zanima programiranje. Ob registraciji morajo otroci navesti svojo starost. Dogodek bo potekal on-line.


Åldersgrupp 11 - 15

Svårhetsgrad

Typ Onlineevenemang

Datum 19.10.2020    17:00 - 20:00

Max. Participants 12 Vill du delta i detta? Vänligen kontakta vår lokala kontaktperson.

Deltagandet är gratis.


Kontakt Društvo Rampa Hemsida: https://www.facebook.com/rampalab
Kontaktpersonens e-postadress: urska.spitzer@rampalab.org

Dela på sociala medier