Newsletter

Kripto101 / za mlade

Društvo Rampa

Descriere Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo.

Cilj dogodka je, da se udeleženci_ke spoznajo z osnovami kodiranja in kriptografije, hkrati pa tudi z zgodovino področja. Tako jim bo mentorica, sicer programerka in inženirka, predstavila prvo programerko na svetu Ado Lovelace in zgodovino programiranja, na začetku katere so bile predvsem ženske. Namen je, da bi za nadaljnje programiranje navdušili vse otroke, da bi ti torej spoznali, da so dobri programerji tako ženske kot moški. Metode, ki bodo ob tem uporabljene, so: metoda razlage, hands-on, diy (naredi sam), dito (naredimo skupaj), diskusija.

Ciljna skupina so otroci, stari med 11 in 15 let, ki jih zanima programiranje. Ob registraciji morajo otroci navesti svojo starost. Dogodek bo potekal on-line.


Vârste participanți 11 - 15

Grad dificultate

Format eveniment Eveniment online

Dată 19.10.2020    17:00 - 20:00

Numărul maxim de participanți 12 Vrei să participi la eveniment? Ia legătura cu reprezentantul.

Participarea la eveniment este gratuită pentru participanţi.


Contact Društvo Rampa Website: https://www.facebook.com/rampalab
Mail persoană de contact: urska.spitzer@rampalab.org

Share pe rețele de socializare