Newsletter

Osnove Microbita

Zavod Jerbas

Descrição Načrtovani dogodek je namenjen predstavitvi in učenju osnovne uporabe mikrokrmilnika Micro:bit. Z online dogodkom želimo udeležence navdušiti za nadaljno uporabo mikrokrmilnika, saj ta omogoča široko paleto možnosti kreativnega razmišljanja in ustvarjanja izumov.
V uvodnem delu bo predstavljena kratka zgodovina mikrokrmilnika, njegova sestava in osnovne funkcije. V nadeljevanju se bomo naučili kodirati mikrokrmilnik. Sledile bodo enostavnejše naloge, kot so: animacija, kodiranje števca korakov, kodiranje termometra, kodiranje in uporaba zvočnih signalov. Sledile bodo nekoliko kompleksnejše naloge, kot je kodiranje kalkulatorja ter kodiranje komunikacije dveh mikorbitov preko radijskega signala ter preko bluetooth signala. Ideja vzpodbuditi udeležence, da ustvarijo mikroskupnost v kateri si bodo signale pošiljali preko mikrokrmilnika.
V online delavnici bomo za prenos znanja zagotovili konkretne razlage in preizkušanje osvojenih znanj na mikrokrmilniku ali simulatorju mikrokrmilnika. Z našim dogodkom naslavljamo najmlajše, starostno skupino med 9. in 13. letom, saj so Mikrobiti vizualno privlačni, ter nudijo možnost kodiranja v blokovnem jeziku.


Faixa etária 9 - 13

Dificuldade

Tipo Evento Online

Data 13.10.2020    17:00 - 18:30

Máx. de Participantes 20 Quer participar? Por favor, contacte a nossa pessoa de contacto local.

A participação é gratuita.


Contacto Zavod Jerbas Website: www.e-center.si , www.zavodjerbas.com
Email da pessoa de contacto: info@e-center.si

Partilhar nas Redes Sociais