Newsletter
Apply for Awards

Virtualni sprehod po zbirki iger in igralnih pripomočkov

drustvo racunalniski muzej

Descrição Dogodek je namenjen ozaveščanju mladih o zgodovini in ozadju sodobnih tehnologij s katerimi so v stiku vsak dan in jih jemljejo za samoumevne. Običajno se s to temo srečajo zgolj v obliki neke brezoblične nostalgije in spominov svojih staršev, v našem muzeju pa jim te predmete lahko tudi pokažemo in jim omogočimo pravo interaktivno izkušnjo.
Dogodek bo potekal v obliki spletne konference, katere moderator bo kustos muzeja na sprehodu skozi muzejski depo. Udeleženci bodo lahko sodelovali z vprašanji in diskusijo. V drugem delu sledi kratko predavanje, ki se navezuje na predmete iz sprehoda (npr Amiga, Spectrum etc) in razloži osnove programiranja iger.
Cilj dogodka je da bi udeleženci poznali izvor vsaj treh sodobnih naprav in/ali sodobnih iger in razumeli kako se igre tehnično ustvarijo iz množice grafik.
Ciljna skupina so mladostniki nad 15 let, ki se že srečujejo s širokim naborom tehnologij in samostojno uporabljajo svetovni splet. Naš dogodek jim bo sorodne vsebine, kot jih sicer iščejo sami, predstavil na nov način in razširil obzorja.


Faixa etária 8 - 24

Dificuldade

Tipo Evento Online

Data 22.10.2020    18:00 - 19:30

Máx. de Participantes 50 Quer participar? Por favor, contacte a nossa pessoa de contacto local.

A participação é gratuita.


Contacto drustvo racunalniski muzej Website: racunalniski-muzej.si
Email da pessoa de contacto: info@racunalniski-muzej.si

Partilhar nas Redes Sociais