Nyheitsbrev

Virtualni sprehod po zbirki iger in igralnih pripomočkov

drustvo racunalniski muzej

Skildring Dogodek je namenjen ozaveščanju mladih o zgodovini in ozadju sodobnih tehnologij s katerimi so v stiku vsak dan in jih jemljejo za samoumevne. Običajno se s to temo srečajo zgolj v obliki neke brezoblične nostalgije in spominov svojih staršev, v našem muzeju pa jim te predmete lahko tudi pokažemo in jim omogočimo pravo interaktivno izkušnjo.
Dogodek bo potekal v obliki spletne konference, katere moderator bo kustos muzeja na sprehodu skozi muzejski depo. Udeleženci bodo lahko sodelovali z vprašanji in diskusijo. V drugem delu sledi kratko predavanje, ki se navezuje na predmete iz sprehoda (npr Amiga, Spectrum etc) in razloži osnove programiranja iger.
Cilj dogodka je da bi udeleženci poznali izvor vsaj treh sodobnih naprav in/ali sodobnih iger in razumeli kako se igre tehnično ustvarijo iz množice grafik.
Ciljna skupina so mladostniki nad 15 let, ki se že srečujejo s širokim naborom tehnologij in samostojno uporabljajo svetovni splet. Naš dogodek jim bo sorodne vsebine, kot jih sicer iščejo sami, predstavil na nov način in razširil obzorja.


Aldersgruppe 8 - 24

Vanskelegheitsgrad

Type Nettarrangement

Dato 22.10.2020    18:00 - 19:30

Makstal på deltakarar 50 Ønsker du å delta. Ta kontakt med vår lokale person.

Deltaking er gratis.
Meet and Code Award Samfunn

Kontakt drustvo racunalniski muzej Nettstad: racunalniski-muzej.si
Epostadresse til kontaktperson: info@racunalniski-muzej.si

Del på sosiale medier