Meet and Code Award 2019


Në vitin 2019 do ta ndajmë Shpërblimin "Meet and Code" për herë të dytë për t'i nderuar idetë e suksesshme të ngjarjeve. Duke i potencuar këto shembuj të praktikave më të mira, ne duam t'i inkurajojmë të tjerët që të paraqiten me ide edhe më të reja. Sepse edukimi digjital ka të bëjë me të gjithë ne. Edhe atë, vetëm nëse të gjithë punojmë së bashku gjërat mund të ndryshojnë. I kërkojmë idetë më të mira në katër kategoritë dhe një ngjarje të preferuar nga publiku.


Kategoritë e Shpërblimit

Katër kategoritë e Shpërblimit për vitin 2019 të "Meet and Code" janë të lidhura me Qëllimet për zhvillim të qëndrueshëm (QZHQ). "Meet and Code" kërkon ngjarje që do të kontribuojnë për këto qëllime dhe t'i kombinojnë ato me idenë e TI-së dhe prorgramimit.

Vajzat në programim

The topic of equal opportunity and gender equality plays an important role in today’s society. This award category aims to help close the gender gap in IT and Coding. “Girls in coding” is set out to empower girls on their journey into the tech world. We are looking for creative events that break down gender stereotypes and empower girls in coding. All events of this category contribute to SDG 5 “Gender Equality”. Examples for events in this category could be “Robotics for girls” or “Code like a girl with Snap!”.

Diversity

Life is diversity. Only a diverse and inclusive world can secure our future. In the category Diversity we are looking for the best event ideas to inspire children and young people. Not only for IT and coding, but also for a world with equal opportunities and appreciation. By this, we mean a diversity of cultural, religious and ethnic origin, age, gender, sexual orientation, gender identity or expression, mental and physical abilities and different living and working conditions. Meet and Code Events of this category help to reduce inequalities and promote SDG 10. They could for example address juvenile prisoners or focus on the usage of IT for people with vision and hearing disorder.

Code for the Planet

The earth and its environment is a fragile and complex system that needs to be taken care of. Events in this category combine coding and actions for the planet. The focus should be put on current environmental concerns and difficulties in order to raise awareness to the youngsters about these relevant topics. All coding events that improve climate change education through raising awareness on this topic are of valuable contribution to SDG 13. Events in this category might for example deal with air pollution measurement or tools for energy efficiency.

Code for your community

A local community is a safety net for its people. Events of this category take the local aspects and customs into consideration and think about community specific needs. The events should bring people of same goals, ideas, interest and neighborhoods together through the passion to “meet and code”! As SGD 11 is set to do, these Meet and Code Events strengthen and support a sustainable community. Events in this category could for example work on a platform for your neighborhood.

A dëshironi të merrni pjesë në Shpërblimin për vitin 2019 të "Meet and Code"?

Hapi 1: Regjistrimi

Gjatë regjistrimit të një ngjarjeje, mund të zgjidhni të merrni pjesë në Shpërblimin për vitin 2019 të "Meet and Code". Ju lutemi, zgjidhni pjesëmarrjen në votimin publik ose zgjedhni në mënyrë plotësueese njërën nga kategoritë, që përputhet më mirë me ngjarjen tuaj.

Hapi 2: Votimi publik

Ngrini vetëdijen për ngjarjen tuaj në "Meet and Code" dhe fitoni sa më shumë vota për ta fituar votimin publik! Duke filluar nga data 16 shtator deri në fund të ditës më 20 tetor, çdo ngjarje në "Meet and Code" mund të votohet në ueb-faqen e ngjarjeve të "Meet and Code". Organizatat do të mbledhin vota duke votuar njerëzit për ngjarjen e tyre. Që të numërohet një votë, duhet të futet dhe të konfirmohet një adresë e-mail-i. Çdo adresë e-mail-i mund të votojë vetëm një herë.

Për ta rritur vetëdijen për ngjarjen dhe për t'i inkurajuar njerëzit që të votojnë për një ngjarje të caktuar, ngjarjet mund të shpërndahen përmes kanaleve të mediave sociale.

10 ngjarjet më të mira nga të gjitha vendet pjesëmarrëse do të shfaqen në ueb-faqen e "Meet and Code" gjatë periudhës së votimit. 3 ngjaret më të mira do të ftohen në Javën e ndarjes së shpërblimeve (Weekend Award) dhe fituesi do të marrë shpërblimin në para.

Hapi 3: Përzgjedhja e jurisë

Juria do t'i zgjedhë me kujdes tre finalistët, duke i përfshirë edhe fituesit e katër kategorive në përputhje me kriteret përkatëse. Finalistët do të njoftohen nëpërmjet e-mail-it dhe rezultatet do të publikohen në ueb-faqe. Fituesit e kategorive do të shpallen në Javën e ndarjes së shpërblimeve (Award Weekend).

Cili është çmimi i Shpërblimit të Meet and Code (Meet and Code Award)?

Ftesa për Javën e ndarjes së shpërblimeve të "Meet and Code"

3 ngjarjet më të mira nga çdo kategori si dhe 3 ngjarjet më të mira nga votimi publik do të jenë finalitë të Shpërblimit të vitit 2019 të "Meet and Code". Nga dy përfaqësues të organizatave jofitimprurëse që i kanë organizuar ngjarjet finaliste, do të ftohen në Javën e ndarjes së shpërblimeve (Award Weekend). Javën e ndarjes së shpërblimeve do të mbahet në fillim të vitit 2020 në ndonjë lokacion të SAP-it në Evropë.

Shpërblimi në para

Secila nga pesë ngjarjet fituese do të pranojë shpërblim në para në vlerë prej 2.000 eurosh.

Juria

Anëtarët e jurisë do të prezantohen këtu.

Shqyrtim i Shpërblimit të vitit 2019 të "Meet and Code"Fituesit e çmimit Meet and Code 2018


Kategoria Kick and Code

Asociata Pro Teodor Murasanu, Romania

For their project
“Scratch and… Gooal!”

Kategoria Inovacion

Globe Community Library at Stokesley, UK

For their project
“Build our own 3D printer”

Kategoria Diversiteti

Charitable Foundation “Veteran”, Ukraine

For their project
Master class “Profession of a programmer – a step into the future”

Finalistët e çmimit Meet and Code 2018

Më shumë se 700 ngjarje morën pjesë në çmimin Meet and Code 2018 në tri kategori çmimesh. Juria zgjodhi 15 ngjarje të jashtëzakonshme si finalistë. Dy përfaqësues të secilës organizatë ftohen në fundjavën e shpërblimeve në selinë e SAP në Walldorf. Përveç kësaj, fituesi i vendit parë të secilës kategori do të shpallet në Walldorf dhe do të marrë një çmim prej 2.500 euro.


Finalistët e çmimit Meet and Code 2018 janë:


Kategoria Diversiteti
Organizata Ngjarja Shteti
Alr - Associazione Lorenzo Risolo Let's have fun with HTML Italia
Association for people with disabilities Integration Open classes for children with vision and hearing disorder Rusia
Charitable Foundation "VETERAN" Master class «Profession of a programmer - a step into the future» Ukraina
Connect o.z. Creativity in each of us country.sl
Фондация "Яника" Girls in the Code Bullgaria
Kategoria Inovacion
Organizata Ngjarja Shteti
Association Noosphere 3D-modelling course for high-school pupils “Generation 3D” Ukraina
Modelarski centar Kutina 3D design of robotic arm in Fusion-360, production and programming Kroacia
Stadtbibliothek Linz Hello World Austria
The Globe Community Library at Stokesley Build our own 3D Printer Mbretëria e Bashkuar
The Ural Club of New Trends in Education The Hackathon on computer vision and self-driving cars Rusia
Kategoria Kick and Code
Organizata Ngjarja Shteti
"Children's and youth association - STEP" Public foundation Week of programming and football Kazakistani
Asociatia Pro Teodor Murasanu Scratch and... Goooal! Rumunia
Junior MIAGE Concept The Stadium Code Franca
Stowarzyszenie na Rzecz Dzieci i Młodzieży "Rozwiń skrzydła" LIGA MINDSTORMS Polonia
Stowarzyszenie Przyjaciół Szkoły Podstawowej w Dębem Wielkim "Szkoła z uśmiechem" Kodełkowo Polonia