Билтен

Кодираме музика

Centar za inovacii i digitalna edukacija - Dig-Ed

Опис Микробитот е алатка која покрај своите сензори и комуникација овозможува кодирање на музика. Девојки од 11-13 години од основни училишта ќе учествуваат на работилница за кодирање на музика со микробит.
Музиката како универзален јазик ќе се искористи за да се привлечат девојчињата да се заинтересираат за кодирањето и професијата програмер.
На работилницата ќе се запознаат со основно кодирање - редоследна структура и циклуси како и наредбите за кодирање на музика.
Секоја учесничка ќе испрограмира по една песна.
Учеснички се ученички од ООУ „Страшо Пинџур“ - Неготино и ООУ „Крсте Мисирков“ - СКопје од 8 и 9 одделение.Location

Возрасна група 13 - 14

Тешкотија

Вид Офлајн настан

Date 17.10.2019    12:00 - 15:00

Адреса Среќко Пужалка 65а
1000 Скопје

Максимален број учесници 40 Вие сакате да учествувате? Ве молиме да го контактирате нашето лице за контакт.

Учеството е бесплатно.


Контакт Centar za inovacii i digitalna edukacija - Dig-Ed Веб-страница: https://dig-ed.org/
Имејл на лицето за контакт: info@dig-ed.org

Споделување на социјални медиуми