Добредојдовте на Meet and Code

По успешниот почеток во 2017, Meet and Code ќе навлезат во вториот циклус на делување. Со цел децата и младите да се подготват за дигиталниот свет на иднината, ние основаме дигитални настани и настани за програмирање од сите видови во тек на Неделата за програмирање на ЕУ од 6 -21 октомври, 2018 год. Од работилници за ИТ до курсеви за роботика, до настани со предмети за иновации како Вештачка интелегенција или Work 4.0, непрофитните организации можат да добијат износ до 300 € за поддршка на нивниот настан за Неделата за програмирање на ЕУ.


Пријавете ја вашата организација и поднесете барање за вашиот настан

Дали сте добротворна организација која би сакала да организира дигитален/настан за програмирање за младите на возраст помеѓу 8 и 24? Дали тоа би било во вид на работилница, хакатон, или друг формат – нема никакви ограничувања за тоа како ќе го структурирате вашиот настaн. Дали веќе имате идеја? Тогаш подготвени сте да стартувате и да ја пријавите вашата организација! За пријавување ќе ви биде потребна белешка за ослободување од данок или друг доказ за вашиот непрофитен статус како и IBAN и BIC на вашата организација.
За да пријавите настан, прво пријавете ја вашата непрофитна организација и изберете го вашето корисничко име и лозинка. Со ова ќе ви се овозможи да се пријавувате понатаму и да управувате со вашата корисничка сметка. Вашиот пријавен настан ќе се ревидира во согласаност со одобрените критериуми и ние ќе ве известиме преку имејл за одлуката за финансирање.

Настани низ цела Европа

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Број на настани:: 873