Newsletter

Viziunea noastră și ce oferim

Imaginează-ți o lume în care toți tinerii cetățeni din Europa au abilitățile digitale necesare pentru a-și contura propriul viitor!

Inițativa Meet and Code este condusă de această viziune și este implementată cu această convingere: orice este posibil dacă lucrăm împreună.

Ajutăm organizații non-profit să desfășoare evenimente de programare și tehnologie la nivel local, în comunități de orice dimensiune. Încercăm astfel să facem Europa mai digitală începând de la nivel local. Prin Meet and Code, contribuim la o schimbare globală și lucrăm în cadrul Europe Code Week și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

Meet and Code este locul ideal pentru ca tinerii europeni să facă primul lor pas ca adevărați creatori digitali. Aceștia învață să programeze, dar își dezvoltă și abilitățile de colaborare și de a rezolva probleme complexe.

De ce sunt abilitățile digitale atât de importante?

Conform studiului “The Digital Skills Gap in Europe”, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale. În fiecare zi, lumea noastră din ce în ce mai digitală ridică provocări noi pentru afacerile și comunitățile din Europa. Din cauza aceasta, este important ca tinerii să fie pregătiți să țină pasul cu viitorul digital.

 

 

Young people in Europe want to do more than “like” and “share”. They want to create with digital tools and be empowered. Take part in coding activities during EU Code Week and help more Europeans become digital creators!

Mariya Gabriel, European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth.

Cum susține Meet and Code educația digitală?

Misiunea noastră este să susținem organizații non-profit din Europa să ofere acces la resurse de învățare de programare și despre tehnologie pentru următoarea generație de tineri europeni.

Finanțările Meet and Code

Meet and Code a finanțat deja mai mult de 6.700 de evenimente pentru copii și tineri. În 2023, pentru cea de-a 7-a ediție, Meet and Code va susține organizații non-profit din 25 de țări europene și va facilita accesul gratuit și fără restricții la educație digitală.

Pentru a primi o finanțare Meet and Code, evenimentul pe care vrei să-l propui trebuie să îndeplinească următoarele criterii de bază:
 

 • Să inspire și să introducă copii și tineri în lumea tehnologiei și a programării. Evenimentele trebuie să abordeze teme de abilități digitale (programare, robotică, loT, AI etc.)
 • Să se desfășoare în perioada 1 septembrie - 31 octombrie 2023
 • Publicul țintă sunt copiii și tinerii
 • Participarea la eveniment trebuie să fie gratuită.
 • Evenimentul trebuie să fie conceput pentru o durată de minim 240 de minute. Acest interval de timp poate fi acoperit într-o singură sesiune sau poate fi împărțit în mai multe sesiuni.
 • La fiecare eveniment trebuie să participe cel puțin 20 de copii sau tineri

 

Finanțările Meet and Code sunt disponibile pentru organizațiile nonprofit din România (legal înființate în baza OG26/2000) care pot trimite aplicațiile prin intermediul site-ului Meet and Code.

Pe lângă cerințele de bază, pentru Meet and Code 2023 se aplică următoarele reguli:

Evenimentele Meet and Code pot fi offline, online sau hibride.

Pentru evenimente offline:

 • Evenimentele trebuie să se alinieze cu restricțiile și reglementările locale Covid.
 • Organizația non-profit organizatoare este responsabilă și răspunzătoare pentru asigurarea respectării respectivelor reglementări locale.
 • Finanțarea trebuie utilizată numai pentru proiectul depus și în scopuri caritabile.

Pentru ce se poate utiliza o finanțare Meet and Code anul acesta - Vă rugăm să rețineți că finanțarea poate fi utilizată numai pentru cheltuieli legate de eveniment, precum:

 • Materiale de învățare pentru participanți, inclusiv cheltuieli de transport pentru a fi livrate, de ex. cărți sau hardware (roboți, ochelari VR, imprimante 3D, plăci de dezvoltare etc.)
 • Trainer pentru atelierul/eveniment
 • Licențe pentru instrumente de predare
 • Materiale de comunicare pentru a ajunge la potențialii participanți, de exemplu flyere, postere, marketing online
 • Asistență externă profesională pentru a desfășura un eveniment, de ex. suport tehnic
 • Chirie pentru un spațiu necesar (de exemplu, un spațiu care să dețină infrastructură tehnice necesară pentru a organiza evenimentul online) 

Descoperă toate criteriile de eligibilitate în secțiunea Condiții de participare.

Meet and Code Inspiration Library

Poți deja să începi să planuiești evenimentul tău inovativ! Dacă ai nevoie de puțină inspirație, poți vizita și Meet and Code Inspiration Library, locul unde vom aduna resurse și bune practici de care poți beneficia gratuit.

În Meet and Code Inspiration Library vei găsi prezentări, ghiduri, cursuri online și nu numai, în limba ta sau în engleză, pentru începători sau avansați.

Vizitează acum Inspiration Library.