Newsletter

Întrebări frecvente

Finanțările Meet and Code sunt disponibile pentru organizațiile nonprofit din Moldova fondate pe Legea 86/11.6.2020 cu privire la organizații necomerciale ce operează pentru beneficiul public și înregistrate in Registrul de Stat al Organizatiilor Necomerciale. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să îți creezi un cont personal AICI, pe platforma Meet and Code. Pentru a finaliza aplicația ta pe Meet and Code, trebuie să înregistrezi organizația pe care o reprezinți în Programul TechSoup Moldova, aici: moldova.techsoup.global . După ce organizația ta a fost înregistrată și validată în TechSoup, îți vei genera codul de validare TechSoup necesar pentru a finaliza aplicația Meet and Code.

În perioada 8 iunie - 14 septembrie 2022 poți propune mai mult de un eveniment Meet and Code. Dacă aplici pentru prima oară la o finanțare, sau nu știi cum să începi, urmărește AICI o serie de interviuri cu organizatori Meet and Code 2021.

Poți vizualiza și AICI cei 5 pași pentru a aplica la Meet and Code. Suntem la un e-mail distanță (moldova@meet-and-code.org) pentru orice nelămuriri.

Atenție! Finanțările se vor acorda pe tot parcursul perioadei de înscrieri, deci nu lăsa înscrierea pe ultimul moment.
În primul rând, organizația ta din Republica Moldova trebuie să fie fondată pe Legea 86/11.6.2020 cu privire la organizații necomerciale ce operează pentru beneficiul public și înregistrată in Registrul de Stat al Organizatiilor Necomerciale și să fie înregistrată și validată în Programul TechSoup Moldova pentru a putea aplica la Meet and Code.

Dacă organizația ta este deja înregistrată și validată în Programul TechSoup Moldova, intră în contul organizației tale de pe moldova.techsoup.global și obține codul de validare TechSoup (EN: validation token). Vei avea nevoie de acest cod la înscrierea organizației pe Meet and Code.

Nu îți amintești dacă organizația ta este înregistrată și validată în Programul TechSoup Moldova? Trimite un e-mail care să conțină numele complet al organizației tale pe adresa moldova@techsoup.ro.

Dacă știi sigur că organizația ta nu este încă înregistrată și validată în Programul TechSoup Moldova, atunci urmează pașii de AICI. Acest proces durează 5 zile lucrătoare.
Un eveniment propus trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

- să abordeze subiecte legate de tehnologie aplicată sau programare
- să fie dedicat copiilor sau tinerilor
- să fie înscris de o organizație non-profit din Republica Moldova direct pe platforma www.meet-and-code.org
- să se desfășoare în Republica Moldova
- să se desfășoare în perioada 1 septembrie - 31 octombrie 2022
- participarea la eveniment să fie gratuită

Dacă evenimentul tău întrunește toate criteriile de mai sus, acesta va intra într-un proces de jurizare. Nu există constrângeri în ceea ce privește formatul evenimentelor offline, online sau hibride. În termen de aproximativ patru săptămâni de la propunerea evenimentului pe Meet and Code, vei primi un răspuns.

În cadrul jurizării evenimentelor Meet and Code Moldova, Asociația Techsoup va urmări ca evenimentele să:
- dezvolte abilități, nu numai să transmită informații
- propună un format care pune accent pe învățarea practică: participanții să fie implicați activ
- încurajeze munca în echipă pe diverse categorii de vârstă și abilități (atât tehnice cât și de design, comunicare etc.)
- încurajeze gândirea critică, autonomia și rezolvarea de probleme
- combine activități interdisciplinare
- trateze provocări din viață reală
- atragă parteneri din comunitate (bibliotecă, alumni școală, părinți, club de copii, companii etc.)
- să încurajeze feedback-ul, de la organizatori la participanti și între participanți

Aici: sfaturi-formular-inscriere-evenimentemeet-and-code-molodva-2022 găsiți și 12 sfaturi pentru completarea formularului de înscriere evenimente Meet and Code. 1 formular completat = 1 eveniment înscris. O organizație poate propune oricâte evenimente Meet and Code Moldova cu condiția ca acestea să fie semnificativ diferite (ca tematică).
Dacă reprezinți o școală:
Poți apela la o asociație de părinți, asociație de elevi, asociație de absolvenți, asociație de profesori parteneră școlii din care faci parte sau orice altă organizație din comunitatea ta cu care poți colabora.

Dacă reprezinți o bibliotecă:
Găsește o organizație non-profit parteneră din comunitate cu care să colaborezi.

Vreau să organizez un eveniment în calitate de persoană fizică:
Va trebui să găsești o organizație non-profit legal înființată cu care să colaborezi.
Finanțările Meet and Code pot fi acordate doar unei organizații non-profit din Moldova fondată pe Legea 86/11.6.2020 cu privire la organizații necomerciale ce operează pentru beneficiul public și înregistrată in Registrul de Stat al Organizatiilor Necomerciale. Așadar, este important să găsești un ONG care să îndeplinească această condiție esențială. Poți apela la o asociație de părinți, asociație de elevi, asociație de absolvenți sau asociație de profesori parteneră școlii din care faci parte sau colabora cu altă organizație din comunitate.

Odată înregistrată, organizația poate propune un eveniment ca parte a unei lecții în cadrul sau în afara orelor. Dacă nu știi exact orarul din perioada în care trebuie să aibă loc evenimentul, poți trece o oră și dată aproximative la înscriere.
Împărtășește ideea cu părinții sau profesorii tăi, cu bibliotecarul sau orice organizație non-profit cunoscută! Dacă ai nevoie de suport, spune-le și despre inițiativa Meet and Code. Poți găsi resurse utile pentru evenimentul tău și în Meet and Code Inspiration Library.
Da! Poți propune câte evenimente vrei cu condiția ca acestea să fie semnificativ diferite. Totuși, o organizație poate primi finanțare Meet and Code pentru maxim 3 evenimente propuse.
Perioada de înscrieri la inițiativa Meet and Code este între 8 iunie și 14 septembrie 2022. Va trebui să înscrii propunerile tale de evenimente în această perioadă pentru a avea șansa de a primi o finanțare Meet and Code.
Atenție! Finanțările se vor acorda pe tot parcursul perioadei de înscrieri, deci nu lăsa înscrierea pe ultimul moment!
Dacă ai respectat toate criteriile de eligibilitate și ai furnizat și o descriere completă pentru eveniment, vei primi un răspuns în termen de aproximativ patru săptămâni după înscrierea propunerii de eveniment pe Meet and Code.
După ce vei fi anunțat că un eveniment înscris de tine este ales pentru finanțare, vei primi un mail în urma căruia trebuie să confirmi datele bancare ale organizației tale. De asemenea, vei primi și un contract de sponsorizare între organizația ta și Asociația Techsoup. Va trebui să completezi, semnezi și scanezi acest contract și să-l trimiți către Asociația Techsoup, pe adresa moldova@meet-and-code.org. După primirea contractului, Asociația Techsoup va vira finanțarea în contul organizației. Vei fi rugat ca în maxim 2 zile după efectuarea plății să confirmi primirea finanțării. Finanțările vor fi acordate în perioadă 8 iunie - 14 septembrie 2022.

După aceea, este responsabilitatea ta să organizezi un eveniment de succes! Poți găsi resurse folositoare și aici, în Meet and Code Inspiration Library și materiale ajutătoare pentru comunicarea evenimentului tău Meet and Code în secțiunea "Documente utile" din contul tău personal, după autentificare.
După organizarea evenimentului Meet and Code, va trebui să trimiți în maxim 48 de ore un scurt raport narativ și cel puțin 10 imagini din cadrul evenimentului tău. Vei primi pe e-mail un formular de raportare dedicat.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre Condițiile de participare și obligativitatea de raportare, te rugăm să dai click AICI.
Pe Meet and Code Inspiration Library vei găsi o serie de resurse care pot fi de ajutor pentru evenimentul tău.

Pentru inspirație, te încurajăm să vezi și ce evenimente Meet and Code au fost finaliste în trecut în cadrul Competiției Meet and Code AICI.
Dacă dorești să-ți informezi prietenii sau comunitatea despre Meet and Code și evenimentul tău finanțat, poți să o faci și prin folosirea hashtag-urilor: #meetandcode #AsociatiaTechsoup #codeEU #SAP4Good. Evenimentele finanțate prin Meet and Code pot fi împărtășite direct, apăsând pe iconițele rețelelor de socializare dedicate.

Dacă evenimentul tău a fost ales pentru finanțare, vei primi și un pachet cu materiale de comunicare pentru promovare. Acest pachet este disponibil în secțiunea "Documente utile" din contul tău personal de pe platforma Meet and Code.
Da! În secțiunea noastră