Newsletter

AMyZONE

Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab

Descriere AMyZONE ќе се спроведува во соработка со противпожарната единица во Тетово, составена од 25 ученици од основно училиште од различна возраст, етничка припадност и пол. Настанот ќе се одржи во неколку фази:
Фаза 1: ИДЕА: Пожарникарите ќе дадат краток вовед за тешкотиите во идентификувањето, евакуацијата на луѓето и гаснењето на пожарите на тешки достапни места.
Фаза 2: ДИСКУСИЈА. Претставникот на STEMLab ги објаснува можностите што модерната технологија ги нуди за овој проблем: сензори, кодирање, роботика и дронови.
Фаза 3: КОДИРЊЕ: На учениците поделени во 5 групи им се објаснува процесот на BLOCK-BASED-CODING и тие започнуваат да развиваат стратегии за решавање на проблемот со употреба на РОБОТ и ДРОН.
Фаза 4: ПРАКТИЧНА АРБОТА: Учениците практично ги тестираат своите програми.
Фаза 5: ЗАВРШУВА: Сите разговараме за тоа како модерната технологија може да ги реши проблемите во модерното време со помош на новата технологија.Locație

Vârste participanți 10 - 15

Grad dificultate

Format eveniment Eveniment offline

Dată 13.10.2019    13:30 - 15:30

Adresă Противпожарна служба, ул.Видое Смилевски Бато бб, Тетово
1200 Тетово

Numărul maxim de participanți 24 Vrei să participi la eveniment? Ia legătura cu reprezentantul.

Participarea la eveniment este gratuită pentru participanţi.


Contact Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab Website: www.stemlab.org.mk
Mail persoană de contact: info@stemlab.org.mk

Share pe rețele de socializare