Newsletter

Proiect STEAM: ”Artă Digitală pentru Protecția Animalelor”

Asociatia Obsteasca Centrul de Resurse Univers

Descriere Evenimentul "Artă Digitală pentru Protecția Animalelor" are ca scop dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor cu vârsta de 9-10 ani prin utilizarea unei imprimante color și a software-ului de editare a imaginilor. Folosind instrumentul de design grafic CANVA, participanții vor crea lucrări de artă digitală care să reprezinte animale și să transmită un puternic mesaj despre protecția acestora.
Obiectivele evenimentului includ:
- Învățarea despre Ziua Internațională a Animalelor și importanța acesteia pentru mediul înconjurător și comunitatea noastră.
- Dezvoltarea abilităților digitale ale participanților prin utilizarea CANVA și a imprimantei color.
- Crearea de opere de artă digitală care să sensibilizeze cu privire la problemele legate de protecția animalelor și conservarea speciilor,.
- Promovarea conștiinței ecologice și a empatiei față de animalele sălbatice și domestice.
Evenimentul este destinat pentru 24 de copii cu vârsta de 9-10 ani, incluzând 3 elevi cu cerințe educative speciale și 5 copii din familii socialmente-vulnerabile din comunitatea locală. Nu este necesară o experiență anterioară în design grafic sau protecția animalelor, deoarece evenimentul va oferi instruire și ghidare adecvată.
Facilitatorii evenimentului includ un formator național în cadrul Programului Național de Alfabetizare Digitală - expert în utilizarea aplicației Canva, o profesoară de științe cu experiență și un reprezentant al Asociației Obștești pentru Protecția Animalelor fără Stăpân „Dragoste și Speranță” din orașul Drochia. Aceștia vor oferi instrucțiuni și ghidare pentru participanți, încurajând creativitatea și conștientizarea în cadrul evenimentului.
Evenimentul va avea loc offline în sala de calculatoare a școlii, echipată cu computere și acces la internet pentru utilizarea CANVA. Parteneri în organizarea evenimentului includ Asociația Obștească pentru Protecția Animalelor fără Stăpân „Dragoste și Speranță” din orașul Drochia.
Acest eveniment Meet and Code va o îmbina armonios dezvoltarea competențelor digitale a elevilor cu conștientizarea ecologică, contribuind la protejarea animalelor și a mediului înconjurător.Locație

Vârste participanți 9 - 10

Grad dificultate

Format eveniment Eveniment offline

Dată 02.10.2023    13:00 - 15:00
03.10.2023    13:00 - 15:00
04.10.2023    13:00 - 15:00

Adresă strada V. Boiarnitchi 8
5201 Drochia

Numărul maxim de participanți 24 Vrei să participi la eveniment? Ia legătura cu reprezentantul.

Participarea la eveniment este gratuită pentru participanţi.


Contact Asociatia Obsteasca Centrul de Resurse Univers Website: https://www.facebook.com/ONGUnivers
Mail persoană de contact: ong.univers@gmail.com

Rețele de socializare https://www.facebook.com/ONGUnivers

Share pe rețele de socializare