Newsletter

Meet and Code Award 2018The Winners


Category Kick and Code

Asociata Pro Teodor Murasanu, Romania

For their project:
“Scratch and… Gooal!”

Category Innovation

Globe Community Library at Stokesley, UK

For their project:
“Build our own 3D printer”

Category Diversity

Charitable Foundation “Veteran”, Ukraine

For their project:
Master class “Profession of a programmer – a step into the future”

The Finalists

More than 700 events participated in the Meet and Code Award 2018 in three award categories. The Jury selected 15 exceptional events as finalists. Two representatives of each organization are invited to an Award Weekend at the SAP headquarters in Walldorf. In addition, the first place winner of each category will be announced in Waldorf and will receive a prize of 2.500 euros.

The finalists of the Meet and Code Award 2018 are:

CATEGORY: DIVERSITY
Organisation Event Country
Alr - Associazione Lorenzo Risolo Let's have fun with HTML Italy
Association for people with disabilities Integration Open classes for children with vision and hearing disorder Russia
Charitable Foundation "VETERAN" Master class «Profession of a programmer - a step into the future» Ukraine
Connect o.z. Creativity in each of us Slovakia
Фондация "Яника" Girls in the Code Bulgaria
CATEGORY: INNOVATION
Organisation Event Country
Association Noosphere 3D-modelling course for high-school pupils “Generation 3D” Ukraine
Modelarski centar Kutina 3D design of robotic arm in Fusion-360, production and programming Croatia
Stadtbibliothek Linz Hello World Austria
The Globe Community Library at Stokesley Build our own 3D Printer UK
The Ural Club of New Trends in Education The Hackathon on computer vision and self-driving cars Russia
CATEGORY: KICK AND CODE
Organisation Event Country
"Children's and youth association - STEP" Public foundation Week of programming and football Kazakhstan
Asociatia Pro Teodor Murasanu Scratch and... Goooal! Romania
Junior MIAGE Concept The Stadium Code France
Stowarzyszenie na Rzecz Dzieci i Młodzieży "Rozwiń skrzydła" LIGA MINDSTORMS Poland
Stowarzyszenie Przyjaciół Szkoły Podstawowej w Dębem Wielkim "Szkoła z uśmiechem" Kodełkowo Poland

Categories

Ediția de anul acesta a Meet and Code vine cu o noutate: inițativa va acorda premii pentru cele mai bune evenimente și le va promova activitățile către o audiență mai mare. Premiile vor fi acordate în cadrul a 3 categorii:

  • Kick and Code

    Evenimente Meet and Code care vor să ajute la rezolvarea unor probleme din fotbal cu soluții IT sau să folosească fotbalul pentru a atrage grupul țintă și astfel să îi aducă mai aproape de lumea programării și a tehnologiei.

  • Innovation

    Evenimente Meet and Code care dezvoltă și promovează metode de predare creativă și / sau explorează subiecte IT / digitale actuale. Căutăm evenimente inovatoare prin felul în care organizația ajunge la grupul țintă și creează conexiuni cu subiecte legate de tehnologie, precum și evenimente care abordează tehnologii inovative precum Internet of Things, Blockchain, Inteligență Artificială, Printare 3D etc.

  • Diversity

    Evenimente Meet and Code care folosesc tehnologia pentru a aborda și reduce inegalități prezente în comunitate sau în societate în general. Căutăm evenimente care să crească egalitatea de șanse, să promoveze toleranța și să contribuie la eliminarea inegalităților bazate pe gen, rasă, religie, dizabilități, statut social și economic etc.

Juriul Competiției Meet and Code

Dr. Bernd Welz

Executive Vice President and Chief Knowledge Officer, SAP SE

În cadrul companiei SAP SE, Dr. Bernd Welz este responsabil pentru transferul de cunoștințe la nivel global către clienții, partenerii și altor comunități externe ale SAP. În calitate de expert în domeniul educației digitale și tehnologiei educaționale, este membru în Consiliul de Conducere al Coaliției Uniunii Europene pentru competențe digitale și locuri de muncă și al Consiliului Universitar de la Universitatea Heideleberg. Welz s-a alăturat companiei SAP în 1997. De atunci, a deținut mai multe roluri de leadership transformațional și, printre altele, a fost responsabil pentru înființarea serviciilor SAP Cloud. Înainte de a se alătura companiei SAP, a fost consultant strategic la Roland Berger Strategy Consultants din Germania și Marea Britanie. Welz deține o diplomă de master în științe informatice de la Universitatea din Massachusetts, Amherst, SUA, și o diplomă de doctor în Inteligență artificială de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe, Germania.

Anna Sienicka

Vice President of TechSoup Europe, Varșovia

Anna Sienicka este responsabilă pentru direcția strategică TechSoup în Europa. Ea conduce dezvoltarea rețelei TechSoup Europe. Rețeaua este formată din 24 de organizații partenere care activează în 44 de țări și deservesc peste 400.000 de ONG-uri înregistrate ce au furnizat până în acest moment peste un miliard de euro economii sectorului. Sienicka joacă rolul central în dezvoltarea și răspândirea soluțiilor tehnologice orientate către societatea civilă din întreaga rețea și regiune.

Clemens Frede

Head of Business Development and Member of the Management Board, Haus des Stiftens gGmbH, Munchen

Clemens Frede este membru al consiliului de administrație și conduce dezvoltarea afacerilor la Haus des Stiftens gGmbH. În ultimii zece ani, a dezvoltat și a extins portalul IT Stifter-helfen cu peste 40 de parteneri și 60.000 de organizații nonprofit înregistrate. El lucrează îndeaproape cu actorii cheie din industria IT și are o experiență de lungă durată în sectorul nonprofit.