Newsletter

Budi na ti sa VI

Istraživačko-edukativni centar

Description Događaj je namenjen studentkinjama Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Vršcu. Dva su razloga koja su nas opredelila da izaberemo ovu ustanovu:
1. Školu pohađaju pretežno mlade osobe ženskog pola;
2. Škola je jedinstvena na široj teritoriji po tome što se nastava realizuje na tri jezika (srpskom, rumunskom i romskom).
Za učešće će oglašavanjem putem lokalnih medija biti pozvane i druge mlade osobe i ono ne isključuje prisustvo studenata i mladih ljudi muškog pola.
Događaj koji pripremamo predviđa kratko upoznavanje sa veštačkom inteligencijom (VI) i mogućnosti, ali i opasnosti nosi njen nastanak, posebno u oblasti obrazovanja. U tom smislu učesnice/učesnici će biti upounate/upoznati sa internet resursima koji će im olakšati razumevanje i mogućnosti primene VI (npr. https://www.guru99.com/artificial-intelligence-tutorial.html ).
Nakon ove aktivnosti predviđena je demonstracija rada edukativnog robota prilagođena uzrastu i interesovanjima učesnica/učesnika.
Volonteri su profesionalni edukatori/ce (profesori/ce) Visoke škole i profesor doc. dr Tomaž Bratina, profesor Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Mariboru (Slovenija).Lieu

Tranche d'âge 13 - 24

Niveau

Type Événement en présentiel

Date 14.10.2019    10:00 - 12:00
12.10.2019    10:00 - 16:00

Adresse Omladinski trg 1
26300 Vršac

Participants max. 30 Vous voulez participer ? Veuillez contacter notre responsable local.

La participation est gratuite


Contact Istraživačko-edukativni centar Site web: rec.org.rs
Adresse e-mail du contact: jpivan@sezampro.rs

Partager sur les réseaux sociaux