Newsletter

Robotika z Vectorjem, glasovno programiranje za zmanjšanje neenakosti

Humanitarno društvo ADRA Slovenija

Descrizione Dogodek bo izveden v partnerstvu s knjižnico dr. Toneta Pretnarja in OŠ Bistrica pri Tržiču, kjer bodo osnovnošolci od 7.-9. razreda virtualno preko ZOOM platforme s predavateljem spoznavali uporabo robotike v vsakdanjem življenju. Delavnica bo v skladu z osnovnošolskim izbirnim predmetom Robotika v tehniki pod okvirom drugega projektnega dneva z naslovom 'Digitalno=realno=normalno.'

Pojasnili bomo osnovne pojme v robotiki, zakaj je pomembna za različne osebe in si pogledali nekaj praktičnih primerov uporabe v vsakodnevnem življenju.

Na primeru robota Vectorja si bomo pogledali, kaj vse zmore, kako ga lahko uporabimo za zabavo in kako si lahko z njim olajšamo nekatera vsakodnevna opravila, še posebej kako lahko Vektor in podobni roboti pomagajo osebam s posebnimi potrebami pri vsakdanjih opravilih in še posebaj pri izobraževanju.

V okviru cilja trajnostnega razvoja (CTR)10 -Zmanjšane neenakosti in CTR4 - Kvalitetna izobrazba bomo razmišljali o glasovnem programiranju in uporabnosti le-tega v življenju oseb s posebnimi potrebami.

Udeleženci bodo Vectorja poskusili sami programirati z glasovnimi ukazi, prepoznavo govora in obraza in uporabo mobilne aplikacije.


Fascia d'età 12 - 15

Difficoltà

Tipologia Evento Online

Data 13.10.2020    08:00 - 10:00

Max. Participanti 30 Evento al completo.
Meet and Code Award Diversity

Contatti Humanitarno društvo ADRA Slovenija Website: https://adra.si/2020/09/22/delavnice-oktober/
Mail persona di riferimento: katja.kotnik@adra.si

Condividi sui Social Media