Newsletter

Programarea pe nevazute: de unde incepem?

Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială

Opis Tehnologia a schimbat aproape totul pentru persoanele cu deficiente de vedere, pentru ca ofera acces la educatie, informare si chiar un loc de munca calificat. "De unde incepem" Este intrebarea pecare o primesc Alex Cucu si Stefan Moisei, din ce in ce mai des, de la copii/adolescentii nevazatori cu care intra in contact si afla ca sunt programatori chiar daca sunt persoane cu dizabilitati vizuale.
Ne propunem crearea unui ghid usor de inteles pentru adolescentii nevazatori, care sa-i ajute sa faca primii pasi in lumea programarii.
Obiectivele evenimentului:
- un numar de 20 de adolescenti cu deficiente de vedere, participa la un atelier de 3h online;
-realizare ghid "Primii pasi in programare, utilizand cititorul de ecran", ghid care va fi promovat pe unele din canalele Amais de comunicare, validate deja ca sunt accesate de persoane din grupul tinta.
In cadrul evenimentului vom comunica online, prin Google Meet sau alta aplicatie de webinarii, avand grija sa fie usor de accesat de adolescentii nevazatori in utilizarea cu tehnologiile asistive.
Scoala pentru deficienti de vedere din Bucuresti este unul dintre partenerii, care ne-au spus deja ca au elevi care vor sa participe


Dobna skupina 12 - 21

Stepen težine

Vrsta Online-Event

Datum 22.10.2020    15:00 - 18:00

Max. broj učesnika 25 Želite učestvovati? Molimo da kontaktirate našeg lokalnog operatera zaduženog za kontakte.

Učešće je besplatno


Kontakt Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială Website: Alexandru Cucu
Email kontakt osobe: alexandru.cucu@amais.ro

Podijeli na društvenim medijima