Newsletter

Markers United - Belgisk-fransk samarbejde for Europa

Byg, vis og fortæl! Et DIY-projekt til et forenet netværk af unge europæiske skabere. Sammen for et bedre Europa.Dette event gav unge skabere mulighed for at udveksle ideer omkring deres interesse for digital DIY, lære hinanden at kende og skabe et netværk af unge europæiske skabere. Et konsortium bestående af 2 organisationer: Digijeunes, henholdsvis The Creative VOICE med base i Frankrig, Belgien, leder initiativet. Der var 2 workshops; ved hver session deltog alle deltagere fra de to lande via en videosamtale fra deres egen computer derhjemme. Målet med hver session: undersøge, hvordan kreative teknologier og digitale teknologier kan hjælpe med at tackle problemer, der opstår som følge af miljø- og bæredygtigheds-, sundheds- og sociale reformer, som folk i hele Europa kæmper med.

De unge deltagere viste nogle af de projekter, de havde arbejdet med før. De var i stand til at lade deres egne stemmer blive hørt om emnerne samt udtrykke tankegangen bag deres projekter og succeshistorier. Et andet incitament var at motivere unge til at fortsætte deres engagement i de lokale kreative samfund i Toulouse og Gent og at åbne op for det internationale kreative samfund. At arbejde sammen betød at krydse nationale grænser og værdisystemer.

Tre gange HURRA for De creatieve STEM og deres franske partner Dijijeunes, der vandt prisen Meet and Code 'Code for Europe'. Juryen roste deres internationale initiativ og lidenskabelige og originale tilgang. Sammen med en gruppe teenagere ledte de efter løsninger på praktiske problemer i coronapandemien under 3 online sessioner. I Belgien oprettede de en særlig mundmaske for at sikre social afstand, og de franske teenagere gik på arbejde for at skabe en smart håndfri sæbedispenser.

Målet var at introducere unge til elektronisk prototyping og fysisk databehandling. Vægten var på at lade de unge opleve og opleve, hvor lille og fascinerende skridtet er mellem opfinde og "skabe" med teknologi. Dette er også centralt i den verdensomspændende 'Makers' bevægelse, hvor The Creative STEM og deres partner er adskilt.

Indtast billedtekst her

Under den virtuelle Meet and Code Awards ceremoni den 16. marts 2021 blev projektet "Markers United" valgt som den første vinder nogensinde i kategorien "Code for Europe" i Meet og Code 2020. Tillykke!