Newsletter

Robotika z Vectorjem, glasovno programiranje za zmanjšanje neenakosti

Humanitarno društvo ADRA Slovenija

Descripción Dogodek bo izveden v partnerstvu s knjižnico dr. Toneta Pretnarja in OŠ Bistrica pri Tržiču, kjer bodo osnovnošolci od 7.-9. razreda virtualno preko ZOOM platforme s predavateljem spoznavali uporabo robotike v vsakdanjem življenju. Delavnica bo v skladu z osnovnošolskim izbirnim predmetom Robotika v tehniki pod okvirom drugega projektnega dneva z naslovom 'Digitalno=realno=normalno.'

Pojasnili bomo osnovne pojme v robotiki, zakaj je pomembna za različne osebe in si pogledali nekaj praktičnih primerov uporabe v vsakodnevnem življenju.

Na primeru robota Vectorja si bomo pogledali, kaj vse zmore, kako ga lahko uporabimo za zabavo in kako si lahko z njim olajšamo nekatera vsakodnevna opravila, še posebej kako lahko Vektor in podobni roboti pomagajo osebam s posebnimi potrebami pri vsakdanjih opravilih in še posebaj pri izobraževanju.

V okviru cilja trajnostnega razvoja (CTR)10 -Zmanjšane neenakosti in CTR4 - Kvalitetna izobrazba bomo razmišljali o glasovnem programiranju in uporabnosti le-tega v življenju oseb s posebnimi potrebami.

Udeleženci bodo Vectorja poskusili sami programirati z glasovnimi ukazi, prepoznavo govora in obraza in uporabo mobilne aplikacije.


Edad media del grupo 12 - 15

Dificultad

Tipo Evento online

Fecha 13.10.2020    08:00 - 10:00

Número máximo de participantes 30 Evento completo
Meet and Code Award Diversity

Contacto Humanitarno društvo ADRA Slovenija Website: https://adra.si/2020/09/22/delavnice-oktober/
Correo electrónico de la persona de contacto: katja.kotnik@adra.si

Compartir en las redes sociales