Newsletter

Začetni tečaj Python

Zavod Salesianum OE Skala

Descripción Dogodek je v širšem namenjen predstavitvi programiranja ne le kot prostočasne dejavnosti, pač pa tudi kot možnost poklica. V ožjem se osredotoči na uvajanje in spoznavanje programskega jezika Python.

Vsebine bodo predstavljene v obliki video konferenc preko ene od spletnih platform, ki so za to namenjene (Zoom, Google Meet ipd – aplikacija bo izbrana naknadno, glede na število prijavljenih).

Cilj dogodka je predstaviti programiranje in jezik Python na zanimiv in pester način, ki bo pri udeležencih vzbudil nadaljnje zanimanje, vztrajanje in raziskovanje področja programiranja in poklic programerja/ke.

Dogodek je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem, ki programiranje poznajo le od daleč ali pa jim je nekaj povsem tujega in nedojemljivega, pa tudi tistim, ki so programiranje že poskusili, a ga zaradi takšnih in drugačnih razlogov opustili.

Dogodek je poseben predvsem v pristopu podajanja vsebin. Menimo, da je programiranje pogosto predstavljeno preveč suhoparno in mehanično. To miselnost bi radi obrnili na glavo in ga predstavili kot nekaj, kar je lahko zabavno, izzivalno in uporabno.

Vsi učni materiali (delovna koda ipd.) bodo prosto dostopni na spletu vsem udeležencem.


Edad media del grupo 8 - 19

Dificultad

Tipo Evento online

Fecha 24.10.2020    18:00 - 20:00

Número máximo de participantes 30 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita
Meet and Code Award No participar

Contacto Zavod Salesianum OE Skala Website: www.skala.je
Correo electrónico de la persona de contacto: rafopino@gmail.com

Compartir en las redes sociales