Newsletter

Vrhunci slovenskih korenin

drustvo racunalniski muzej

Descripción Evropski teden kodiranja zajema tudi spletno igro lova na kode, v kateri igralec odkriva vrhunce računalništva po vsem kontinentu. Računalniški muzej je za igro prispeval 9 kartic s slovenskimi projekti in posamezniki, ki so sooblikovali globalno zgodovino računalništva. Na virtualnem vodenju jih bomo spoznali preko predmetov iz zbirke muzeja.
Dogodek je namenjen ozaveščanju mladih o zgodovini in ozadju sodobnih tehnologij s katerimi so v stiku vsak dan in jih jemljejo za samoumevne. Običajno se s to temo srečajo zgolj v obliki neke brezoblične nostalgije in spominov svojih staršev, v našem muzeju pa jim te predmete lahko tudi pokažemo in jim omogočimo pravo interaktivno izkušnjo.
Dogodek bo potekal v obliki spletne konference, katere moderator bo kustos muzeja na sprehodu skozi muzejski depo. Udeleženci bodo lahko sodelovali z vprašanji in diskusijo. Sledil bo delavniški del kjer se bodo udeleženci preizkusili v enkodiranju Prešernovih pesmi v luknjasti trak ali kartico in s tem spoznali osnove prenosa podatkov v binarni zapis.
Cilj dogodka je da bi udeleženci poznali ključne dosežke slovenskih računalniških strokovnjakov in njihov vpliv na svetovni razvoj računalništva.


Edad media del grupo 8 - 24

Dificultad

Tipo Evento online

Fecha 20.10.2020    18:00 - 19:30

Número máximo de participantes 50 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita
Meet and Code Award Code for Europe

Contacto drustvo racunalniski muzej Website: racunalniski-muzej.si
Correo electrónico de la persona de contacto: info@racunalniski-muzej.si

Compartir en las redes sociales