Newsletter

Kripto101 / za otroke

Društvo Rampa

Descripción Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo.

Cilj dogodka je, da se udeleženci_ke spoznajo z osnovami kodiranja in kriptografije, hkrati pa tudi z zgodovino področja. Tako jim bo mentorica, sicer programerka in inženirka, predstavila prvo programerko na svetu Ado Lovelace in zgodovino programiranja, na začetku katere so bile predvsem ženske. Namen je, da bi za nadaljnje programiranje navdušili vse otroke, da bi ti torej spoznali, da so dobri programerji tako ženske kot moški. Metode, ki bodo ob tem uporabljene, so: metoda razlage, hands-on, diy (naredi sam), dito (naredimo skupaj), diskusija.

Ciljna skupina so mladi, stari med 16 in 20 let, ki jih zanima programiranje. Ob registraciji morajo otroci navesti svojo starost. Dogodek bo potekal on-line.


Edad media del grupo 16 - 20

Dificultad

Tipo Evento online

Fecha 12.10.2020    17:00 - 20:00

Número máximo de participantes 12 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita


Contacto Društvo Rampa Website: https://www.facebook.com/rampalab
Correo electrónico de la persona de contacto: urska.spitzer@rampalab.org

Compartir en las redes sociales