Infoleht

AMyZONE

Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab

Kirjeldus AMyZONE ќе се спроведува во соработка со противпожарната единица во Тетово, составена од 25 ученици од основно училиште од различна возраст, етничка припадност и пол. Настанот ќе се одржи во неколку фази:
Фаза 1: ИДЕА: Пожарникарите ќе дадат краток вовед за тешкотиите во идентификувањето, евакуацијата на луѓето и гаснењето на пожарите на тешки достапни места.
Фаза 2: ДИСКУСИЈА. Претставникот на STEMLab ги објаснува можностите што модерната технологија ги нуди за овој проблем: сензори, кодирање, роботика и дронови.
Фаза 3: КОДИРЊЕ: На учениците поделени во 5 групи им се објаснува процесот на BLOCK-BASED-CODING и тие започнуваат да развиваат стратегии за решавање на проблемот со употреба на РОБОТ и ДРОН.
Фаза 4: ПРАКТИЧНА АРБОТА: Учениците практично ги тестираат своите програми.
Фаза 5: ЗАВРШУВА: Сите разговараме за тоа како модерната технологија може да ги реши проблемите во модерното време со помош на новата технологија.Asukoht

Vanuserühm 10 - 15

Raskusaste

Liik Veebiväline üritus

Kuupäev 13.10.2019    13:30 - 15:30

Aaderess Противпожарна служба, ул.Видое Смилевски Бато бб, Тетово
1200 Тетово

Maksimaalne osalejate arv 24 Kas soovite osaleda? Sel juhul palume võtta ühendust meie kohaliku kontaktisikuga.

Osalemine on tasuta
Meet and Code Award award2019.category3.title

Kontakt Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab Veebisaid: www.stemlab.org.mk
Kontaktisiku e-posti aadress: info@stemlab.org.mk

Jaga sotsiaalmeedias