Nyhedsbrev

Začetni tečaj Python

Zavod Salesianum OE Skala

Beskrivelse Dogodek je v širšem namenjen predstavitvi programiranja ne le kot prostočasne dejavnosti, pač pa tudi kot možnost poklica. V ožjem se osredotoči na uvajanje in spoznavanje programskega jezika Python.

Vsebine bodo predstavljene v obliki video konferenc preko ene od spletnih platform, ki so za to namenjene (Zoom, Google Meet ipd – aplikacija bo izbrana naknadno, glede na število prijavljenih).

Cilj dogodka je predstaviti programiranje in jezik Python na zanimiv in pester način, ki bo pri udeležencih vzbudil nadaljnje zanimanje, vztrajanje in raziskovanje področja programiranja in poklic programerja/ke.

Dogodek je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem, ki programiranje poznajo le od daleč ali pa jim je nekaj povsem tujega in nedojemljivega, pa tudi tistim, ki so programiranje že poskusili, a ga zaradi takšnih in drugačnih razlogov opustili.

Dogodek je poseben predvsem v pristopu podajanja vsebin. Menimo, da je programiranje pogosto predstavljeno preveč suhoparno in mehanično. To miselnost bi radi obrnili na glavo in ga predstavili kot nekaj, kar je lahko zabavno, izzivalno in uporabno.

Vsi učni materiali (delovna koda ipd.) bodo prosto dostopni na spletu vsem udeležencem.


Aldersgruppe 8 - 19

Sværhedsgrad

Type Online-event

Dato 24.10.2020    18:00 - 20:00

Maks. deltagere 30 Vil du deltage i? Kontakt vores lokale kontaktperson.

Deltagelse er gratis.
Meet and Code Award Ingen deltagelse

Kontakt Zavod Salesianum OE Skala Hjemmeside: www.skala.je
Kontaktpersonens mail: rafopino@gmail.com

Del på sociale medier