Newsletter

Meet and Code is gestart

Jouw ideeën kunnen de wereld veranderen. Doe mee met Meet and Code en maak deel uit van deze verandering. Meld je nu aan!

#meetandcode #meetandcode2021
01.06.2021

Vanaf 1 juni nodigt Meet and Code lokale non-profitorganisaties in heel Europa uit om microsubsidies aan te vragen voor het organiseren van evenementen die de belangstelling voor en de toegang tot digitale vaardigheden onder jonge Europeanen bevorderen. In de afgelopen vier jaar hebben bijna 178 000 jongeren deelgenomen aan bijna 4300 programmeringsevenementen.

Het doel van Meet and Code is bij te dragen aan een wereld waarin elke jonge Europeaan over de digitale vaardigheden beschikt om zijn eigen toekomst vorm te geven. Voor het vijfde jaar op rij nodigt Meet and Code lokale non-profitorganisaties in heel Europa uit om hun coderingsevenementen voor kinderen en jongeren van 8 tot 24 jaar in te dienen.
Non-profitorganisaties uit 35 landen kunnen zich tot 8 september 2021 online inschrijven  op www.meet-and-code.org (!selecteer daarbij de site van je eigen land). Elk goedgekeurd evenementidee ontvangt een subsidie van maximaal 500 euro.

Voor onze 5e editie komt Meet and Code terug naar dezelfde 35 partnerlanden als een jaar geleden. Non-profitorganisaties uit de volgende landen komen in aanmerking om deel te nemen en subsidies aan te vragen, tot 500 euro:
Oostenrijk, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kazachstan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, en Oekraïne.

Meet and Code 2021 volledig online
Om het hoogst mogelijke veiligheidsniveau te garanderen, zal ook de editie van 2021 virtueel verlopen. Maak je geen zorgen, vorig jaar is gebleken dat online gaan je er niet van weerhoudt om met geweldige ideeën voor je evenementen te komen. Dus, als je een beetje inspiratie nodig hebt, bekijk dan verhalen van winnende evenementen van Meet and Code 2020.

Je kunt ook onze Inspiratiebibliotheek en onze handleiding "Hoe Meet and Code online te nemen" bekijken. 

TIJDLIJN VOOR DE EDITIE VAN 2021:
Indienen van voorstellen voor evenementen: 1 juni - 8 september 2021
De evenementen vinden plaats: 1 september - 31 oktober 2021

Meet and Code blijft afgestemd op de EU-codeweek, die plaatsvindt van 9 - 24 oktober 2021.

Meet and Code Award
Meet and Code gaat niet alleen over coderen. Maar coderen is een van de instrumenten die kunnen helpen de wereld te veranderen. 

Wij geloven dat alleen een diverse en inclusieve wereld onze toekomst veilig kan stellen, daarom proberen we de jonge generatie te inspireren om alles te doen wat in hun macht ligt om te leven in een wereld met gelijke kansen en waardering. We vechten tegen genderstereotypen en genderkloven in IT en codering. We geven voorlichting over klimaatverandering, luchtvervuiling en hernieuwbare energie. We geven om lokale gemeenschappen, onze huizen en buurten. En ten slotte willen we die verandering met heel Europa tot stand brengen. We werken samen om de meest ambitieuze doelen te bereiken.

De Meet and Code Award bekroont de meest succesvolle ideeën voor evenementen. Het doel is om de meest creatieve en innovatieve evenementideeën te bekronen die door non-profitorganisaties worden gebruikt om jongeren enthousiast te maken voor coderen en technologie-projecten. De winnaars van elke categorie ontvangen 2000 euro prijzengeld.
 
Inzendingen worden aanvaard in de volgende vijf categorieën: Girls do IT!, Community, Diversity, en Code for the Planet en Code for Europe.

Wat is er nieuw dit jaar?
Je hoeft je evenement niet helemaal aan het begin van het proces in te dienen voor de Awards. In 2021 kun je beslissen of je je idee al dan niet wilt indienen nadat je je evenement hebt uitgevoerd. We hopen dat het verminderen van het aantal formaliteiten aan het begin dit jaar een gunstige verandering voor alle ngo's zal blijken te zijn. 

Meld je nu aan!
Deadline: 8 september 2021
Lees meer over de voorwaarden voor deelname:
https://meet-and-code.org/be/nl/conditions-of-participation