Newsletter

Vrhunci slovenskih korenin

drustvo racunalniski muzej

Περιγραφή Evropski teden kodiranja zajema tudi spletno igro lova na kode, v kateri igralec odkriva vrhunce računalništva po vsem kontinentu. Računalniški muzej je za igro prispeval 9 kartic s slovenskimi projekti in posamezniki, ki so sooblikovali globalno zgodovino računalništva. Na virtualnem vodenju jih bomo spoznali preko predmetov iz zbirke muzeja.
Dogodek je namenjen ozaveščanju mladih o zgodovini in ozadju sodobnih tehnologij s katerimi so v stiku vsak dan in jih jemljejo za samoumevne. Običajno se s to temo srečajo zgolj v obliki neke brezoblične nostalgije in spominov svojih staršev, v našem muzeju pa jim te predmete lahko tudi pokažemo in jim omogočimo pravo interaktivno izkušnjo.
Dogodek bo potekal v obliki spletne konference, katere moderator bo kustos muzeja na sprehodu skozi muzejski depo. Udeleženci bodo lahko sodelovali z vprašanji in diskusijo. Sledil bo delavniški del kjer se bodo udeleženci preizkusili v enkodiranju Prešernovih pesmi v luknjasti trak ali kartico in s tem spoznali osnove prenosa podatkov v binarni zapis.
Cilj dogodka je da bi udeleženci poznali ključne dosežke slovenskih računalniških strokovnjakov in njihov vpliv na svetovni razvoj računalništva.


Ηλικιακή ομάδα 8 - 24

Δυσκολία

Τύπος Διαδυκτιακή Εκδήλωση

Ημερομηνία 20.10.2020    18:00 - 19:30

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 50 Θέλετε να λάβετε μέρος; Επικοινωνήστε με τον τοπικό υπεύθυνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Βραβεία Meet and Code Προγραμματισμός για την Ευρώπη

Επικοινωνία drustvo racunalniski muzej Ιστοσελίδα: racunalniski-muzej.si
e-mail υπεύθυνου επικοινωνίας: info@racunalniski-muzej.si

Κοινή χρήση στα Social Media