Nieuwsbrief

Profil de organizator: Adelina Venter

Să o cunoaștem pe Adelina Venter, Manager de proiect la Asociația Cartea Daliei din Cluj și organizatoarea unui eveniment Meet and Code 2018!

meetandcode #codeEU #SAP4Good
02.09.2019

Anul trecut, un total de 3.645 de copii și tineri din România au participat la cele 70 de evenimente finanțate prin Meet and Code și organizate în cadrul Europe Code Week. 52 de organizatori au planificat evenimentele Meet and Code 2018 în care participanții au descoperit tehnologia și programarea altfel decât o fac în mod curent. 

Unul dintre acești organizatori este Adelina Venter, Manager de proiect la Asociația Cartea Daliei. Asociația Cartea Daliei din Cluj a primit o finanțare Meet and Code pentru evenimentul Augmented World. Anul acesta, au mai câștigat deja 2 finanțări Meet and Code pentru evenimentele I educate to have a voice Kick-off Cluj-Napoca și Educate to Have a Voice Kick-off Iași.

Înainte să descoperi interviul de mai jos cu Adelina, nu uita că încă se mai pot face înscrieri pentru finanțările Meet and Code 2019 și poți aplica și tu cu unul sau mai multe evenimente.

Descoperă aici cele mai frecvente întrebări despre inițativa Meet and Code. Organizațiile non-profit legal înființate în România își pot înscrie ideile de evenimente până pe 8 septembrie 2019, dar o organizația trebuie să fie înregistrată și validată în Programul TechSoup (condiție de participare) până cel târziu joi, 5 septembrie.
 

  1. Cum ți-a venit ideea evenimentului tău Meet and Code 2018, “Augmented World”?

La finalul programului Adopt a School! ediția 2017-2018, care a presupus organizarea unor cluburi de programare pentru elevii din învățământul primar, am dotat laboratorul de informatică al școlii participante la evenimentul Meet and Code cu webcams. Ulterior, gândindu-ne cum am putea utiliza echipamentele oferite, ne-a venit ideea să oferim elevilor oportunitatea de a-și exersa abilitățile digitale prin experimentarea realității augmentate.
 
  1. Ce impact a avut evenimentul în comunitatea ta?
120 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au beneficiat de 5 ore de programare fiecare, în cadrul cărora au descoperit realitatea augmentată și au învățat concepte avansate, în plus față de cele de bază deja studiate.
 
  1. Care a fost cel mai emoționant feedback primit de la copiii/tinerii participanți?
Unul dintre feedback-urile pe care l-am primit și care descrie cel mai bine experiența trăită de copii a fost: ”E super tare că am învățat lucruri noi în timp ce mă jucam.”
 
  1. De ce crezi că sunt importante abilitățile digitale?
Acestea sunt importante deoarece 90% dintre locurile de muncă existente la nivelul UE vor necesita abilități digitale, iar momentan în România doar 26% din populație are abilități digitale de bază. Metodele de predare și programele școlare utilizate în sistemul de educație nu țin pasul cu schimbările lumii moderne, iar intervenția noastră este necesară pentru a pregăti elevii pentru locurile de muncă din viitor, care necesită abilități digitale.
 
  1. Cum ți s-au părut procesele de înscriere și raportare Meet and Code de anul trecut?
Procesele de înscriere și raportare au fost armonioase, ușor de parcurs și foarte bine organizate. 
 
  1. Un îndemn pentru cei care încă nu s-au hotărât să aplice la Meet and Code 2019? 
Sunt convinsă că există foarte multe idei care pot pune niște cărămizi solide în competențele oamenilor, și îi îndemn pe cei care dețin aceste idei să îndrăznească să le concretizeze prin intermediul Meet and Code! 


Aplică acum la Meet and Code 2019! Pentru orice întrăbări, ne găsești la adresa romania@meet-and-code.org

Compania de software SAP, organizația germană non-profit Haus des Stiftens gGmbH, Asociația Techsoup și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code.