Newsletter
Apply for Awards

Dodaj C

Udruga 'Mladi informatički stručnjaci'

Description Virtualna učionica kroz koju će putem video radionice osnovnoškolska djeca napraviti svoje prve korake u učenju programskog jezika C++.
Pojasniti ćemo kako instalirati programski alat CodeBlocks s uključenim C++ kompilerom. Izraditi ćemo video materijale će uvesti djecu u osnove programskog jezika C++, tipove podataka, osnovne naredbe za ulaz i izlaz, matematičke i relacijske operatore te naredbu selekcije. Kroz nekoliko primjera proanalizirati će se dolazak do rješenja najosnovnijih analitičko-logičkih instrukcija (naredbi).
Svi zainteresirani će korištenjem ovih materijala moći izrađivati svoje prve programe u jednom od najraširenijih programskih jezika – C++.
Cilj je omogućiti djeci "online" video uratke koji će im biti uvijek dostupni, jednostavni za razumijevanje, a ujedno iznimno korisni u daljnjem učenju. Kroz online radionicu, a koja će se održati putem Microsoft Teams okruženja, djeca će razvijati algoritamski načinu pronalazaka rješenja problemskih zadataka. Sav video materijal će biti postavljen na youtube.com kanal udruge.


Tranche d'âge 12 - 15

Niveau

Type Événement en ligne

Date 07.10.2020    19:00 - 20:30

Participants max. 22 Vous voulez participer ? Veuillez contacter notre responsable local.

La participation est gratuite


Contact Udruga 'Mladi informatički stručnjaci' Site web: www.udruga-mis.hr
Adresse e-mail du contact: info@udruga-mis.hr

Partager sur les réseaux sociaux