Newsletter

Птахи і штучний інтелект

NGO SAVE AND EXPLORE

Description Місто Яготин на сході Київської області має 20 тисяч населення. Місто розташоване на березі річки Супій, що в свою чергу є частиною міграційного шляху міграції птахів під назвою Чорноморсько-Середземноморський повітряний шлях. Популяція і види птахів тут слабко досліджені, але ми з командо волонтерів вже сьогодні нарахували тут 140 видів птахів з 400+ видів, яких можливо зустріти на всій території України.

Сьогодні в Україні і світі відбуваються кліматичні зміни. Вони впливають як на людей так і на біорізноманіття. А як саме вони впливають можливо зрозуміти, постійно обліковуючи види, які мігрують на нові території або зникають зі своїх постійних місць життя.

Існує мобільний додаток Merlin Bird ID, який створив Корнелльський університет з Нью-Йорку. Це фактично шазам для птахів, який працює на основі ШІ і постійно навчається через досвід користувачів.

Наша команда давно розгледіла потенціал міста Яготин як майбутньої столиці бьордвочингу, птахоспоглядання в Україні, а також можливість залучати міжнародних туристів в Україну, які прагнуть побачити місцеві види птахів. Для цього нам потрібно системно спостерігати за птахами, кількістю і видами. І сьогодні для цього все менше потрібні науковці, достатньо громадянської науки, фактично бажання і наявність інструментів спостереження.

Ми пропонуємо провести для всії бажаючих діток Яготина уроки по використанню штучного інтелекту додатку Merlin Bird ID, для визначення видів птахів, реєстрації дати спостереження і виду, щоб мати цілісну картину видів в місті, і робити висновки на основі цих спостережень.

Що треба мати учню?
Смартфон обов'язково і бінокль по бажанню. Але звук смартфон ловить достатньо близький, тому бінокль є бажаним але не основним інструментом.

Записуючи голоса птахів системно, діти будуть наповнювати глобальну світову базу додатку Merlin Bird ID, навчати ШІ, навчатись самим визначати види птахів і підвищувати туристичний потенціал свого міста.



Lieu

Tranche d'âge 8 - 24

Niveau

Type Événement en présentiel

Date 21.09.2024    09:00 - 14:00

Adresse Каштанова алея
07700 Яготин

Participants max. 50 Vous voulez participer ? Veuillez contacter notre responsable local.

La participation est gratuite


Contact NGO SAVE AND EXPLORE Site web: https://www.supiilake.site
Adresse e-mail du contact: supiilake@gmail.com

Réseaux sociaux https://www.facebook.com/supiilake
https://www.instagram.com/supiilake/
https://www.youtube.com/@supiilake

Partager sur les réseaux sociaux