Fă cunoștință cu juriul premiilor Meet and Code 2024
Odată cu încheierea perioadei de înscriere pentru premiile Meet and Code 2024, juriul va decide în curând ce evenimente vor câștiga un premiu de 3 000 EUR.
#MeetandCode #DigitalSkills4All #DigitalImpact #Awards
29.11.2024
Juriul din acest an este format din șase experți din diferite domenii de activitate, de la filantropie și educație la elaborarea de politici publice și antreprenoriat, fiecare dintre aceștia aducând o perspectivă unică asupra premiilor, asigurând obiectivitatea în procesul de selecție. Le-am adresat câteva întrebări cu privire la ceea ce așteaptă cu nerăbdare anul acesta și opiniile lor cu privire la peisajul digital:
- Michael Vollmann, Europe Lead Education Amazon, consideră că inițiative precum Meet and Code Awards joacă un rol esențial în promovarea echității în educația în domeniul informaticii. "Prin sprijinirea acestor organizații non-profit, Meet and Code ajută la crearea de oportunități pentru toți, în special pentru tinerii defavorizați, asigurând accesul acestora la instrumentele și cunoștințele necesare pentru a prospera în era digitală. Prin cooperare, putem construi un viitor mai incluziv, în care toată lumea are șansa de a participa și de a beneficia de pe urma economiei digitale."
- Martina Pometlova, Global Programs Lead Code.org, e de părere că: „Viitorul începe cu creșterea gradului de conștientizare a importanței competențelor digitale prin inițiative precum evenimentele din Meet and Code. Acest gen de programe arată că tehnologia este accesibilă și distractivă, ajutând la eliminarea barierelor și stimulând entuziasmul atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice."
- Pentru Ioannis Gaviotis, ofițer de politici publice la Comisia Europeană, faptul că oamenii petrec o mare parte din zi în fața unui ecran nu îmbunătățește neapărat sau suficient competențele lor digitale, în special în cazul tinerilor. "Uniunea Europeană promovează politici pentru competențele digitale de bază; în plus, promovăm competențele digitale avansate, educația formală fiind canalul principal pentru a ajunge la grupuri cu nevoi de învățare disparate. Cu toate acestea, canalele și metodele alternative ajung la grupurile cu performanțe scăzute în materie de competențe digitale, cum ar fi femeile, locuitorii din zonele rurale sau persoanele cu un nivel de educație mai scăzut. Inițiative precum Meet and Code sau CodeWeek sunt bine plasate pentru a îmbunătăți gândirea algoritmică, a stimula talentele și a spori perspectivele de carieră prin intermediul rețelelor și al cooperării."
- Clemens Frede, director general la Haus des Stiftens, se bazează pe vasta sa experiență în sectorul non-profit pentru a sublinia importanța formării fundamentale în domeniul alfabetizării digitale pentru organizațiile non-profit. "Proiectele de educație digitală de succes pentru organizațiile non-profit se concentrează pe a face tehnologia accesibilă, personalizată și orientată către comunitate. Acestea oferă platforme de învățare incluzive care răspund diferitelor nevoi și niveluri de calificare. Inițiativele eficiente abordează provocări globale precum schimbările climatice, sărăcia, diversitatea și egalitatea, ținând cont în același timp de contextele locale pentru ca impactul lor să fie semnificativ. Formarea fundamentală în domeniul alfabetizării digitale este esențială, oferind organizațiilor non-profit competențe practice, cum ar fi crearea de conținut online, marketingul digital și securitatea cibernetică, pentru beneficii durabile. În plus, interesul pentru inteligența artificială este în creștere, după cum reiese din evenimentele și atelierele Meet and Code care explorează potențialul acesteia pentru organizațiile nonprofit, inclusiv inițiativele Haus des Stiftens.
- Diana Filip, director general adjunct și director de dezvoltare la JA Europe, aduce o vastă expertiză în antreprenoriat și politici. Ea susține promovarea unei culturi a antreprenoriatului prin educație digitală, prin introducerea competențelor antreprenoriale și digitale încă din primele etape ale educației unui copil. Subliniază și importanța unui model clar de progres pentru dezvoltarea acestor competențe pe măsură ce elevii avansează și sprijină corelarea învățării din clasă cu educația non-formală prin parteneriate cu întreprinderi locale, mentori și proiecte practice.
- Anna Sienicka, vicepreședinte senior la TechSoup, împărtășește că o istorie bogată de lucru în antreprenoriatul social, promovarea incluziunii sociale, valorificarea tehnologiei civice și modelarea cadrelor juridice pentru a promova un mediu favorabil societății civile. Ea susține ideea că tehnologia poate fi un instrument puternic pentru a face bine. "Putem realiza alfabetizarea digitală, tinerii pot aspira la cariere împlinite și putem crea un climat socioeconomic stabil de egalitate a șanselor. Prin colaborarea cu ONG-urile din întreaga Europă, toți tinerii, din toate categoriile sociale, se vor simți la fel de importanți și vor ști că, indiferent de locul din care provin, fie că este vorba despre un sat mic sau un oraș mare, pot avea un viitor strălucit în sectorul tehnologic."
Juriul va evalua candidaturile pe baza relevanței lor pentru categoria aleasă: Girls do IT!, Code for the Planet și Diversity care demonstrează modul în care educația în domeniul competențelor digitale și al codării a îndeplinit obiectivele categoriei și a îmbunătățit cunoștințele și încrederea în tehnologie ale participanților.
Premiile Meet and Code urmăresc să evidențieze evenimentele care nu numai că predau competențe digitale, ci și inspiră comunitățile, promovează incluziunea și lasă un impact pozitiv de durată.
Finaliștii care îndeplinesc cerințele vor fi invitați la ceremonia de decernare a premiilor Meet and Code, care va avea loc la 11 februarie 2025, la Berlin.
Pentru a afla mai multe, accesează linkul:
https: //www.meet-and-code.org/gb/en/award Pentru actualizări, urmărește paginile noastre de
Facebook,
LinkedIn și
Instagram și abonează-te la
newsletter-ul nostru.