Newsletter

РОБО НАШЕСТВИЕ

School bord of ' PG Ivan Hadjienov

Beschreibung В ПГ „Иван Хаджиенов” искаме да привлечем интереса на новоприетите ученици от 8 клас, специалност „Мехатроника” и „Компютърна техника и технологии” към роботиката и програмирането. За демонстрации с роботи Финч сме поканили отбор Robo BUrborko към „ИКТ център” – Казанлък с ръководител Радостина Кацарова. Отборът вече 2 години е наш гост в училищен Научен ТехноФест, организиран първоначално по проект „Знания за успех” на ФРГИ. Роботите Финч са любезно предоставени от Общинска библиотека „Искра” и са дарение от Американското посолство.
По време на демонстрацията над 40 ученици, разделени в екипи, ще имат своите компютърни работни места в 2 компютърни кабинета в училище. Гостите от детската школа по програмиране ще запознаят със софтуера за програмиране, показвайки основните блокчета за движение, говор и визия на роботите. Участниците ще могат самостоятелно да създадат първия си програмен код, като задвижат и контролират роботите Финч или други подобни.
Желаещите ентусиасти ще могат да премерят сили и в Робо футбол, предоставен също от „ИКТ център”, а ментори ще бъдат по-малките ни гости от школата по програмиране.
Събитието ще бъде отворено за всички, а обяви ще бъдат качени във ФБ.Veranstaltungsort

Altersgruppe 13 - 15

Schwierigkeitsgrad

Typ Offline-Event

Datum 08.10.2019    13:30 - 15:00

Adresse ул."Цар Борис I" №2
6100 Казанлък

Max. Teilnehmerzahl 40 Ihr möchtet am Event teilnehmen? Dann kontaktiert bitte den unten genannten Ansprechpartner.

Die Teilnahme ist kostenlos.


Kontakt School bord of ' PG Ivan Hadjienov Website: http://pgih.org/index.html
E-Mail des Ansprechpartners: krasi.cho@abv.bg

Auf Social Media teilen