Newsletter

Merge Cubes Workshop

Skillz

Beschreibung Onze Merge Cubes Workshop is een inspirerend en educatief evenement gericht op kinderen tussen 10 en 12 jaar. Deze workshop biedt een unieke kans om te leren over augmented reality (AR) en technologie op een speelse en interactieve manier.

Tijdens de workshop maken de kinderen kennis met Merge Cubes, innovatieve tools waarmee AR-ervaringen in de palm van je hand tot leven komen. De deelnemers leren hoe ze deze kubussen kunnen gebruiken om digitale objecten en scenario’s te verkennen via hun smartphones of tablets. Ze ontdekken de basisprincipes van AR en krijgen inzicht in hoe technologieën zoals AR de wereld om ons heen veranderen.

We maken gebruik van een combinatie van praktische oefeningen, interactieve demonstraties en creatieve opdrachten om de inhoud over te brengen. Elk kind krijgt een Merge Cube en toegang tot de bijbehorende apps en software. Door hands-on activiteiten en spelgebaseerd leren, stimuleren we nieuwsgierigheid en technische vaardigheden. Begeleiders zijn aanwezig om de kinderen stap voor stap te begeleiden en hen te helpen bij het oplossen van problemen en het uitvoeren van projecten.

De belangrijkste doelen van onze Merge Cubes Workshop zijn:
Het wekken van interesse in technologie en digitale innovatie bij kinderen.
Het bevorderen van creatief en kritisch denken.
Het bieden van toegang tot technologische middelen en kennis aan kinderen die anders mogelijk beperkte toegang hebben.
Het ontwikkelen van basisvaardigheden in programmeren en augmented reality.

Onze doelgroep bestaat uit kinderen tussen 10 en 12 jaar uit minderbedeelde buurten. We richten ons specifiek op deze groep omdat zij vaak minder kansen hebben om in aanraking te komen met geavanceerde technologieën en educatieve tools.

Deze workshop biedt kinderen niet alleen een unieke leerervaring maar ook een platform om hun fantasie en creativiteit te uiten. Door hen toegang te geven tot Merge Cubes, maken we technologie tastbaar en toegankelijk. Daarnaast creëren we een inclusieve en ondersteunende leeromgeving waar kinderen zich vrij voelen om te experimenteren en fouten te maken, wat essentieel is voor hun leerproces.

Deelname aan de workshop is gratis.
We kijken ernaar uit om samen met de kinderen een fantastische en leerzame tijd te beleven tijdens onze Merge Cubes Workshop!



Veranstaltungsort

Altersgruppe 10 - 12

Schwierigkeitsgrad

Typ Offline-Event

Datum 21.09.2024    13:00 - 15:00

Adresse De Gryspeerstraat 86
2100 Antwerpen

Max. Teilnehmerzahl 20 Event ausgebucht.


Kontakt Skillz Website: skillz.be
E-Mail des Ansprechpartners: info@skillz.be

Auf Social Media teilen